English 英文科

English Activities for Fun & Leisure

為了營造英語學習語境,並鼓勵學生於課堂外運用英語,英文科著力舉辦多元化的學習活動,以豐富他們的學習經歷,進一步提昇學生學習英語的興趣,並訓練他們讀寫聽說的能力。

英文科的活動包括:

In order to provide an English-rich language environment and encourage our students to use English outside classrooms, the English Department has organized various diversified activities. Besides building up their competence on four language skills,we are eager to enrich their learning experience and enhance their motivation and interest in learning English.    

 English Fun Day

英文日

Lunch break activities(Movie Time)

午間活動(播放英文卡通片)

English phonics class

英文科拼音訓練小組

Speech Festival Training

英文獨誦訓練

Christmas Tree activities

聖誕節活動

Reading Time

全校提供英文書籍,讓學生隨時閱讀英文書

English Label

全校張貼英文標語

** English Creative Writing Class

**英文閱讀創意寫作班


** 周六興趣班課程

外籍英語老師計劃

SPACE TOWN英語課程

SPACE TOWN英語課程是由教育局小學外籍英語教師計劃教學諮詢小組 (Advisory Teaching Team NET Section, CDI, EDB)所研發的,在教授學生聽、說、讀、寫的能力之餘,更希望能賦予學生終生學習的能力,以致學生能成為一個自主學習者。

語言環境對於學習英語尤為重要,因此學生一星期將有四節課堂跟外籍老師(native English-speaking teacher) Miss Heather 一起在英文室上課,佔英語課時的一半。透過分享閱讀、趣味寫作及拼音學習等活動,學生將有更多機會應用英語。SPACE TOWN課程亦著重培養學生的閱讀能力,透過閱讀大量不同種類主題的故事書,學生學習英語的興趣及閱讀能力能夠得以提升。學生亦可透過READING TOWN Apps進行網上閱讀,既可聆聽英文故事,也可進行說話錄音,讓學生能夠輕鬆、愉快並有效地學習英語。


Comments